Како да научите дете на самогласки

Како да го научите детето на самогласките Учењето на детето на самогласките е суштинска алатка за да го подготвите да научи да чита. За да ви помогнеме, еве неколку препораки за наставниците и родителите кои сакаат да ги научат децата од основно училиште како да користат самогласки. Клучни вештини Еве неколку вештини…

читај повеќе

Како да се ослободите од Чолиќ

Како да ги ублажите грчевите Грчевите се ненадејна, повторлива абдоминална болка која може да биде болна и непријатна. Овие грчеви можат да траат од неколку минути до неколку часа. Добрата вест е дека има многу работи што може да се направат за да се ублажи колика. Некои од овие форми се наведени подолу: Нежно движење…

читај повеќе

Како се стриите во бременоста

Што се стрии во бременоста? Стриите за време на бременоста се лузни кои се формираат на кожата. Се појавуваат главно на бутовите, задникот, стомакот и градите. Тие се појавуваат кога кожата брзо се протега, што е нормално за време на бременоста. Кои се факторите кои го предиспонираат? Генетика. Доколку луѓето од вашето семејство...

читај повеќе

Што треба да направите ако ви се онесвести?

Што да направите кога ќе почувствувате несвестица? Многупати се чувствуваме вртоглавици или дезориентирани, како да ќе се онесвестиме. Ова може да биде предизвикано од различни нешта, од низок шеќер во крвта и замор до основни здравствени проблеми. Затоа, важно е да знаеме што да правиме ако треба да спречиме несвестица. Совети…

читај повеќе

Како да направите домашни свеќи

Како да направите домашни свеќи Дали некогаш сте размислувале да направите домашни свеќи? Правењето домашни свеќи е забавно и наградувачко хоби. Ако сте почетник, не грижете се! Со вистинските производи, можете да направите неверојатни домашни свеќи. Потребни материјали Парафински восок Боја за свеќи Мирис за свеќи Држач за свеќа Чепкалка за заби или фина железна жица…

читај повеќе

Како природно да го намалите отчукувањата на срцето

Како природно да го намалите срцевиот ритам Намалувањето на пулсот природно е полесно отколку што изгледа. Отчукувањата на срцето се зголемуваат кога поминуваме низ периоди на стрес, анксиозност или други нерамнотежи во телото. За природно да го намалите пулсот, можете да ги следите овие едноставни совети: Вежби за дишење: Квадратно дишење: земете…

читај повеќе

Како можам да му помогнам на моето новороденче да кака дома?

Совети за олеснување на празнењето на бебето дома Многу е важно да се промовира добро празнење на бебето. Добро хрането дете со добро празнење на дебелото црево е здраво и среќно бебе. Поради оваа причина, ќе посочиме неколку клучни точки за промовирање на движењето на дебелото црево на новороденчето во вашиот дом. Чувајте…

читај повеќе

Како се вика првата менструација на една девојка?

Како се вика првата менструација кај една девојка? Првиот период за една девојка обично означува одлична фаза во нејзиниот живот. Тоа значи дека таа повеќе не е мало девојче и дека е пред транзиција во адолесценција. Затоа е толку важно да ги знаете вашите нови телесни обврски и…

читај повеќе

Како да се зголеми мајчиното млеко

Како природно да го зголемите мајчиното млеко Откако ќе се роди бебето, важно е родителите да знаат како можат да се погрижат новороденчето да ги искористи придобивките од здравото мајчино млеко. Ова не е важно само за здравјето на бебето, туку и за благосостојбата на мајката. Еве…

читај повеќе

Како да побарам прошка од мајка ми

Како да и се извинам на мајка ми Природно е сите ние одвреме-навреме да се расправаме со нашите мајки. Ова се работите кои можат да помогнат да побарате прошка и да ги подобрите односите: 1. Признајте ги вашите чувства Мора да признаеме ако сме лути или фрустрирани со нашата мајка. Треба да преземеме одговорност за овие чувства…

читај повеќе